Wie ben ik / contact gegevens.

Mijn naam is Tanja Migchelsen en ik woon in één van de elf steden, Franeker. Ik ben eerstegraadsdocente aan het MBO, waar ik onder andere Beeldende Vorming geef.

 

Zo lang ik mij kan heugen ben ik altijd bezig geweest met creëren. Lang stil zitten kan ik nog steeds niet en ik ben dan ook vaak bezig met meerdere, verschillende projecten. Ik kan niet specifiek benoemen waar mijn voorkeur naar uit gaat. Het werken met klei vind ik heerlijk en ik heb daarin dan ook meerdere opdrachten uitgevoerd. Zo maak ik nog steeds voor het MCL (Medisch Centrum Leeuwarden) beeldjes met de titel ‘De worsteling’. Dit beeldje wordt uitgereikt aan iedereen die een bepaald traject heeft doorlopen. Inmiddels staan er ruim 4000 - allen met de hand vervaardigd - door heel Nederland in diverse huishoudens. Ook maak ik beeldjes in opdracht waarbij aan uiteenlopende wensen kan worden voldaan. Een paar keer per jaar stook ik ook Raku. Ik probeer steeds weer iets nieuws uit en dat houdt het werken met klei spannend.

Naast het werken in mijn atelier verzorg ik cursussen en workshops aan diverse groepen. Ook teambuilding activiteiten staan bij mij op het programma. Dit soort activiteiten gaat altijd gepaard met creatieve interacties. De cursussen en workshops worden veelal gegeven in één van de mooiste monumentale panden van Franeker. Dit Art Nouveau pand is gebouwd in 1909 in opdracht van, en onder architectuur van Nicolaas Adema. Dezelfde stijl kun je terugvinden in het café dat onderdeel is van het beroemde Eise Eisinga planetarium.

 

Ik heb in mijn leven meerdere studies gevolgd van uiteenlopende aard en ook heb in het verleden ervaring opgedaan met mijn glaskunststudio in Sneek. Nog steeds volg ik masterclasses om mijn kennis over creatieve mogelijkheden te verdiepen. De masterclasses hebben een match op al de activiteiten die op deze site te vinden zijn.

Naast keramiek ben ik vooral met het bewerken van stof bezig. Ik maak werkstukken van textiel, waarbij ik gebruik maak van verschillende technieken en uiteindelijk vaak met de naaimachine een laatste bewerking toevoeg. Ik maak gebruik van stempeltechniek, blokprinten, zeef- en linodruk en gebruik schildertechnieken.

Regelmatig exposeer ik, sta ik op kunstmarkten en verkoop ik ook via diverse winkels mijn kunst.

 

Contact:

Tanja’s Artschool

Tanja Migchelsen

Zuiderkade 3

8801 MJ Franeker

06 20562394

KVK: 71622187

 

 

Gratis parkeren is er achter de blauwe lijn op het parkeerterrein van Albert Heijn. 3 minuten lopen. Vanaf het treinstation 6 minuten lopen.