eco printen op zijde
afbeelding boven zijde en beneden leer

Eco printen

Eco printen is een heel bijzondere manier om zijde of leer te bewerken waarbij je vaak onverwacht mooie resultaten kunt bereiken. Bij eco printen druk je natuurlijke materialen, zoals bladeren of bloemen, af op zijde, vilt/wol of leer. De workshops kunnen afzonderlijk worden gevolgd, maar er is ook de mogelijkheid om hiervoor een driedaagse cursus te volgen.

 

Toveren met satijn, zijde, vilt, leer, bloemen, bladeren en verf om uiteindelijk tot een waar kunstwerk te komen met de geprinte materialen. Ieder mens is creatief ook al beweer je zelf van niet. Ik garandeer je dat je met een prachtig werkstuk naar huis gaat. Deze dag (of dagen) gaan we met stof of leer aan de gang; afhankelijk van de door jou gemaakte keuze. Alle soorten stoffen en leer kennen een eigen, specifiek werkproces en behoeven een andere manier van werken en receptuur. Kijk maar eens naar de foto’s.

 

Bij de workshop zijn alle basismaterialen inbegrepen. Je komt daardoor niet voor verassingen te staan. Het enige wat je mee moet nemen is een wit laken, dat ik gebruik voor de verfbaden, een paar huishoudhandschoenen, en bladeren en bloemen om te printen. We werken met 2 docenten voor een groep van ongeveer 4 deelnemers. Je krijgt een goede uitleg en wordt, als je dat wilt, heel direct begeleid bij het uiteindelijk tot stand komen van jouw eigen kunstwerk. Voor een deel van het proces is het namelijk goed om samen te werken omdat het nogal wat inspanning vergt.

 

Mocht je niet op de dagen kunnen die in het programma zijn aangeboden, en je hebt nog 3 andere gegadigden gevonden, dan zoeken we graag een ander moment waarop het jullie wel uitkomt.

 

Graag nodig ik een ieder uit om deze creatieve reis aan te gaan. Je zult versteld staan van zowel de manier van werken als het vrijwel zonder uitzondering fabelachtige resultaat.